söndag 28 april 2013

Ena dagen härlig fotopromenad, nästa dag "fredag-den-13:e-varning"!

På torsdag fick Småttisarna vara extra på "dagis" då Mamman hade ett annat ärende att ägna sej åt på förmiddagen. När det var avklarat så tog Mamman en promenad ner till hamnen med kameran i högsta hugg (både mobilen och den vanliga) eftersom hon hade vilodag från träningen. En härligt solig dag, dock väldigt blåsigt!


Marknadsbodarna väntar på att användas, först ut blir matmässan i maj (om man inte räknar med att en bod används på valborg).

Snart är det inte mycket kvar av krukmakartallen.


Nytt liv mitt i allt det gamla!









Finns lite att välja på nere i hamnen. Servicebyggnaden är fin och fräsch, båtrampen ny, boulebanorna är kanon, tennisbanorna går att använda, MEN vill ni spela minigolf så räkna med väldigt hög svårighetsgrad! ;)







Väl hemma igen mötte Mamman Bröderna Bus som kom från skolan och Nioåringen satte genast igång med sin skrivläxa medan Mamman hämtade upp de små sötnosarna på deras respektive förskoleavdelning. Därefter skrämde Mamman ihop lite mat, hemgjorda hamburgare stod på dagens meny! =D Samtidigt så provade Mamman att göra "äppelvatten".

Två skivade äpplen och en kanelstång i en tillbringare kallt vatten blir godare än man tror att det ska bli!

Efter maten så tillbringades resten av dagen utomhus. Under kvällen hamnade även Mamman nere hos söta tjejerna nere på gatan och pratade bort en timme med deras föräldrar över en nybakad hallonmuffin. Lugnt och skönt!

Sen kom fredagen, värsta otursdagen!

Mamman började dagen med ett träningspass. 8 km på crosstrainern, 60 dips, 5 min olika crunches, 5 min rumpa och 3 min hopprep (utan rep). Därefter skickades Bröderna Bus till skolan och Mamman hoppade i duschen innan hon släpade ner all tvätt till tvättstugan och började tvätta.

Efter att Bröderna Bus kommit hem, mat intagits och Mamman hängt upp den sista tvätten på tork så lastade hon in kidsen i bilen och for mot Lilla Staden där Tonåringen skulle hämtas upp för att skjutsas till kompisen (som fyllde 16 år i fredags) ute på Ö:a bortanför Stora Staden.

När Mamman hunnit en fjärdedel av vägen så började motorlampan i bilen blinka och bilen började "hoppa" fram på vägen som en studsboll. Mamman sänkte hastigheten, men fortsatte mot Lilla Staden samtidigt som hon först ringde verkstaden för att berätta att hon skulle komma dit med bilen, sedan till Kusinpappan för att fråga om han kunde ta de fyra små sötnosarna och låna ut sin bil till Mamman och Tonåringen, därefter ringde hon Tonåringen och upplyste henne om de ändrade planerna.

Tillslut så var Mamman och Tonåringen på väg mot Stora Staden! Efter att Tonåringen snabbt sprungit in och köpt två presenter till kompisen så skulle Mamman tanka upp Kusinpappans bil. Hon ringde för att fråga vilket bränsle han ville ha i bilen och sedan stoppade hon i sitt kort, som uppenbarligen var oläsligt!? Mamman bytte till visakortet, som tydligen hade trasigt chip!? Mamman bytte pump, med samma resultat. GAH!

Nåväl, Mamman fortsatte ut till Ö:a och lämnade av dottern och därefter ringde hon upp Pappan (som var hemma hos sin mamma och firade henne på födelsedagen) och frågade om han kunde möta upp henne vid närmaste bensinstation och tanka upp bilen. Han kunde gärna hjälpa till med det, men då var Mamman tvungen att åka en mil åt andra hållet och tanka på volvo. Tillslut var bilen fylld i alla fall och Mamman fortsatte mot Lilla Staden igen.

Halvvägs dit så ringde Kusinpappan och undrade om jag snart var där eftersom Lilleman blivit dålig i magen och sprang på toa var femte minut (hans söta syskon hade gett honom vanlig mjölk under förmiddagen).

När Mamman äntligen var hemma igen med sina älsklingar (hon fick låna Kusinpappans bil hem) så var klockan nio. När Mamman äntligen vikit all tvätt och kom upp till barnen i lägenheten så var klockan halvtio och Lilleman hade bäddat ner sej i sängen och somnat. Strax därefter somnade även Lillan och en timme senare så la sej Bröderna Bus!

TACK så jättemycket för hjälpen goaste Kusinpappan!!!

Igår, lördag, så tog Mamman och ungarna det lugnt på morgonen. Runt elva dök Pappan upp och med sej hade han Mammans nya skor och Lillemans nya jacka! Tack för att du fixade hit grejjerna söta du!

Mammans nya, dyra skor. Nu ska här tränas ordentligt! ;)

Mamman körde ett rejält träningspass före lunch. En mil på crosstrainern (på dryga 36 min), 100 dips uppdelade på 20, 15, 15, 15, 10, 10, 10, 5 (sen var hon tvärslut i armarna), därefter följde 5 min ben, 5 min cardio och 2 min hopprep (fortfarande utan rep, måste köpa ett).

Efter lunch tillbringades dagen i stort sett utomhus (i alla fall för Mamman och barnen). Det storhandlades i Hålans butik, det käkades lördagsgodis och glass samt busades en hel massa medan Pappan snällt dammsugade på insidan! ;)






Vid sex smet Mamman in och började laga middag. Kycklinggryta med grönsaker (för Mamman, nudlar för övriga) och smörstekta kantareller (som Mamman hittade längst ner i frysen).

Mumsig mat!

Barnen kom i säng tidigt, Mamman lade dem medan Pappan fixade disken och sedan blev det filmkväll med Stora Brorsan! =D Mamman unnade sej sex bitar after eight och ett glas vitt!

Idag började Mamman dagen med värktabletter (i vanlig ordning) och redan klockan åtta stod hon på Crosstrainern i sina nya fina skor. =)


Även idag avverkades en mil på ca 36 minuter!

Sen hoppade Mamman i duschen och lade upp ett mentalt schema för dagen! Mamman tog med de små på fotbollsträning medan Pappan tog med Bröderna Bus till Lilla Staden i Kusinpappans bil så att han fick den tillbaka. Pappan och pojkarna blev kvar hos Kusinen hela dagen, Pappan snickrade med Kusinpappan och barnen lekte sen skjutsade Kusinpappan hit dem på väg till sitt arbete under kvällen. Tydligen så blev Nioåringen getingstucken när de skulle åka, men det gick bra som tur var!

Mamman och Småttisarna stannade ute en stund efter träningen, även söta Älva och hennes bonuspappa var ute och plötsligt så cyklade gänget iväg med honom som sällskap. Mamman smet upp till Grannmamman och pratade bort lite tid där innan det var dags att fixa lunch till henne och de tre hemmavarande barnen.


När maten var avklarad hoppade småttisarna i badet och Mamman hann vila i tio minuter innan Sötisen och hennes familj kom hit med Tonåringen. Tack så mycket för att ni skjutsade hem henne! (Hon har tydligen haft kul. Tjejkväll igår som inkluderade gott att äta och dricka samt utomhusbad. FUSK, det är ju inte den första maj än!)

Lilleman kröp i säng redan halvsex och somnade (vilket inte bådar gott för natten) och Snufflis försvann ut med Älva och lekte tills klockan passerat sju. Därefter kom båda tjejerna in hit och tog sej lite kvällsfika!

Mammans middag bestod av räksallad med parmesanost, vitlökssås och brieost! Smaskens!

Att lägga uppspelta barn är en historia för sej, men nu sover de i alla fall och jag tänker lägga mej snart jag med! I morgon är det en ny vecka fylld av lov och nya äventyr! =)

onsdag 24 april 2013

Var tog dagarna vägen?

Det har hunnit gå nästan en hel vecka sen jag sist hade tid och lust att blogga, vilket innebär att jag inte har riktigt koll på vad jag har gjort under de dagarna. Hmmm... Vi får väl se vad jag minns! =)

På fredagen så var det grått och trist på utsidan så Mamman och de två små gosingarna mysade runt hela förmiddagen, ja, Mamman körde ett träningspass också (8 km på crosstrainern och tjugo minuter aerobicsövningar). Det enda nyttiga vi gjorde var att handla ingredienser till att baka pizza! När Bröderna Bus kom hem så fick de lov att använda datorerna ett par timmar medan Mamman och småttisarna lagade pizzan så den stod på bordet lagom till att tonåringarna kom med bussen.

En timme senare dök båda papporna upp, den ena för att hämta tonåringarna och den andra för att ta sina juveler när Mamman skulle jobba på lördagen. Medan tonåringarna packade så följde Mamman Bröderna Bus ner till skolans gympasal på disco (tänk vad snabbt alla små sötnosar blir stora).

När tonåringarna kommit iväg så passade Mamman och Pappan på att ha fredaxmys med de två små sötnosarna fram till att Bröderna Bus kom hem. Sen blev det tidig sänggång för de små och Mamman relaxade med ett glas vitt framför discovery. =)

När kvällen kom så behagade solen visa sej i ett par minuter innan det blev natt, typiskt!

Lördagen började med jobb för Mammans del, ganska skönt att komma hemifrån en stund. ;) Efter jobbet körde Mamman ett rejält träningspass. Hon fick ihop en hel mil på crosstrainern på mindre än fyrtio minuter, därefter gjorde hon 80 dips i repetitioner om 20, sen lyckades Pappan pressa henne på 200 omvända situps även de i omgångar om 20 st. Hon gjorde även 30 "benups" och tjugo åttor i luften med raka ben samt snabb träning av rygg och axlar! Mamman var mer än stolt med lördagens prestation!

Efter en smaskig middag (köttfärssås och blomkål för Mammans del) tog Mamman med alla barn ut på gården i ett par timmar och njöt av eftermiddagssolen. Det växer snabbt i rabatterna nu!




Även lördagskvällen blev tidig för ungarna och Mamman tog sej ett glas vitt till ur flaskan. Lika bra att passa på när Pappan ändå var här. ;)

Helgens sista dag, söndag, gick i ett hela dagen. Mamman hann inte pusta ut mellan varven!

Hon började morgonen med ett snabbt pass (5 km på crosstrainern samt tjugo minuter mage, ben och rygg), därefter hoppade hon i duschen. Medan Mamman stod där så kom Kusinen hit. Sen var det dags att börja tvätta och vid halvtolv så kom Goaste K och hämtade upp mej för att köra mej till verkstaden och hämta "bilen-som-gud-glömde" vilken de inte hittat något fel på!?

Eftersom Mamman är så otroligt söt och charmig så lyckades hon komma ifrån verkstaden utan att betala ett öre, detta trots att bilen faktiskt till och med tankats med 200:- bensin! ;) Bilen fungerade snällt hela vägen hem!

När Mamman kom hem igen så hade Pappan passat på att ta med ungarna ut till garaget och bytt till sommardäck på sin bil. Eftersom grejerna ändå var framme så passade Mamman på att fixa sommarsulor även på sin bil. =D

Efter ytterligare en sväng i tvättstugan så samlade Mamman ihop sina fyra små barn och Kusinen för att lasta in dem i bilen.

Bilinpackningen skedde till ett vilt trumpetande från tranflocken som cirkulerade runt, runt, runt våra huvuden.


Medan Pappan styrde sin bil ut mot Ö:a för att hämta tonåringarna hos deras farmor och farfar så körde Mamman med resten av barnen och Kusinen mot Lilla Staden och verkstaden igen där de hade ett jippo den här helgen. Dagens stora event var en kort konsert med Sean Banan till barnens stora lycka.

Efter mycket om och men så lyckades Mamman och barnen tråckla sej in framför scenen.




Medan Kusinen, Bröderna Bus och Snufflis bildade en kedja (med Snufflis i mitten) och trängde sej fram mot scenen så hivade Mamman upp Lilleman på axlarna så att han kunde se på sin stora idol. =D



High Five och autografer, barnens lycka var gjord!


Efter spektaklet Sean Banan så ville barnen göra ett besök på McDonalds. "Snäääälla mamma, vi vet ju inte om bilen är trasig imorn igen!?" Mamman var snäll och stod i kö på driven i 40 minuter för att lyckas få med sej nio mål hem. Mamman var faktiskt duktig och stod emot hamburgersuget och köpte sej en sallad istället, hon syndade dock lite och valde en fanta att dricka. ;)

Väl hemma hann vi knappt få maten i magen innan syster kusinmamman kom för att hämta upp sin guldklimp och Mamman körde igång dagens sista två maskiner. Vid nio hade barnen somnat gott i sina sängar och Mamman vek den sista tvätten. Snacka fullspäckad dag! =)

Så kom måndag, Mamman kände sej lite ur gängorna. Den vanliga värken slog till med full kraft tillsammans med nackont, huvudvärk och en allmän olustkänsla i kroppen. Det blev vilodag från träningen och efter att Mamman hade lämnat de små (och upptäckt att Lillen fått storebrors jacka och att storebror klivit iväg till skolan i den ännu större broderns jacka) samt gjort ett besök i hålans butik så tillbringade hon lite tid med sitt innan det var dags att jobba.

När hon kom hem igen så var de tre små juvelerna ute och lekte med Tonåringen, Stora Brorsan var ute på promenad och Nioåringen satt inne och grejade med sitt i lugn och ro.

Måndagens vägning visade ingen förändring alls på vågen (vilket var väntat), men det hade i alla fall försvunnit ytterligare en centimeter runt midjan! =D

Igår, tisdag, så var Mamman fortfarande seg. Hon lyckades dock köra en halvmil på crosstrainern och köra ett tjugominuterspass med workout (med hjälp av en ny app som heter Daglig Workout, den funkade kanon med små filmsnuttar som visade varje övning) innan kidsen gick till skolan.

När Mamman kom tillbaka hem så lade hon sej på sängen en stund för att vila bort huvudvärken och SOMNADE. Hon sov ända fram till Bröderna Bus kom hem och sen hämtade hon de små. Vid fyra blev det en tur till affären, micromat stod på menyn denna dag då Tonåringen fortfarande inte letat fram köket efter sej sen gårdagens eskapader då Mamman var på jobbet (vilket hon dock gjorde under kvällen).

Efter matintaget så blev det läxor för hela slanten och vid halvnio så kom de fyra små i säng. Mamman var fortfarande helt slut, dränerad, orkeslös och somnade en dryg timme senare!



I dag kände sej Mamman piggare och efter att hon serverat barnen frukost så trampade hon snabbt bort en halvmil på crosstrainern innan hon körde åtta minuter cardio och åtta minuter ab med samma app som igår till hjälp. Därefter skickades Bröderna Bus till skolan och Mamman hoppade in i duschen.

När Mamman kom ur duschen så hade småttisarna redan klätt på sej ytterkläderna och gått ut för att gå till förskolan. Det är så underbart att de trivs på "dagis", inte konstigt med tanke på att vi har jordens underbaraste personal (och vikarier) på "våran" förskola!

Efter att ha lämnat barnen så for Mamman ut i djupa skogen för att ta med sej sin älskade mamms till Åmål för att skaffa pass. Skönt med sällskap och vägvisare för stackars Mamman som ibland är förundrad över att hon ens hittar till jobbet. ;) Efter den utflykten så stannade Mamman i skogen på fika innan hon for hem och försökte riva undan det värsta och få i sej lite lunch innan hon drog vidare till jobbet (tänk, hon hittade vägen i dag med ;) ).

Älskade mammsen hämtade upp Tonåringen vid bussen då hon kom från skolan och följde med henne till Stora Staden och besökte det gymnasiet som dottern förmodligen kommer att gå på. Stora Brorsan fick ta hand om syskon och Sjuåringens träning själv och det klarade han galant som alltid. Duktig son Mamman har! ;)

När Mamman kom hem från jobbet och tagit hand om en liten olycka så blev det sådär skrattigt, härligt, busigt, gosigt mellan alla sex syskonen och Mamman. Alla trängdes i köket och det skämtades och skrattades hejvilt. Så underbart skönt, så längesen det var så nu. Mamman ville aldrig lägga ungarna, men när klockan slog nio så var hon tvungen! Hoppas bilen tänker hålla nu, vi behöver våra terapiturer för sammanhållningen här hemma! ;)

Tack älskade mor för sällskap och hjälp idag, det är guld värt! Älskar dej!!!

I morgon är en ny dag, det ska bli otroligt spännande att se vad den för med sej! ;)

torsdag 18 april 2013

Svängningar i humöret och vädret

På tisdag morgon var alla fortfarande friska, men Småttisarna fick stanna hemma en dag till i alla fall. På morgonen körde jag ett träningspass innan pojkarna gick till skolan.

Avklarade 8,4 km på crosstrainern (på 30 min), 70 omvända situps, 30 benups, 50 "ryggen mot stol armhävningar" (dips?), 10 armhävningar, 3*1 minut plankan, 20 hitlers hund, 20 benböj med upphopp och 30 min step på wiifit.

Resten av dagen tillbringades i stort sett utomhus förutom när Bröderna Bus gjorde läxorna och maten serverades. =) Det börjar äntligen bli lite vår på utsidan!








På onsdag vaknade vi till ett strålande solsken, men vindarna rusade fram med en anmärkningsvärd hastighet över åkrar och mellan hus. Innan Bröderna Bus gick till skolan körde Mamman ett tjugominuterspass på crosstrainern (6 km) och sen blev det de vanliga övningarna, dock färre än annars. Värken var värre idag än på länge.

När Mamman lämnat två överlyckliga Småttisar på förskolan så passade hon på att testa sin nya app till mobilen som mäter tid, distans och tempo när man promenerar, springer eller cyklar med hjälp av gps. Lite roligt!


Efter jobbet möttes Mamman av ett hem som inte var i kaos och glada duktiga barn. Lillen sov redan i sin säng när hon kom hem och när Nioåringen kom hem från träningen halvnio hoppade han direkt i duschen och käkade kvällsfika. Vid nio låg alla snällt i sina sängar och en kvart senare så förhörde Mamman Tonåringen på engelskaglosor tills ögonen stod i kors eftersom hon har haft prov idag (torsdag).

När Mamman vaknade i morse så var klockan FYRA och hon var tvungen att masa sej upp för att ta värktabletter (jäkla skitväder, ge mej högtryck NU) och sen somnade hon om och sov ett par timmar till innan dagens plågor göromål började.

I skrivandets stund så har Mamman fått hem alla fyra barn, Tonåringarna kommer om en timme ungefär, och vi myser framför tv:n. För första gången sen Mamman började träna så har värken stoppat henne helt, nu kryper det i hela kroppen och Mamman har nyss knaprat i sej tredje omgången värktabletter för dagen. Om hon orkar (och om det slutat regna) så ska hon försöka ta en promenad när ungarna lagt sej ikväll. Så frustrerande!

Tack och lov så är det fortfarande ingen mer som blivit sjuk, hoppas det håller sej så!