tisdag 31 juli 2012

SKHLM


Shop til you drop! Dagen har tillbringats på Skärholmen, Tonårdottern och butiken New Yorker blev avgörande för vart vi hamnade. ;)

Lycklig dotter diskuterar shoppingfilosofi och uppenbarligen kan man inte ens stå still med armarna då. ;)

Lilla dottern vet redan hur man ska bete sej framför spegeln!

Lite rörigt blir det att utfodra tio ungar på ett "mattorg" mitt i ett stort köpcenter, men det funkar. ;)

Under tiden vi befann oss på Skärholmen kom det både jättehagel, monsunregn och åska. MYCKET åska och nära, för mitt i ett köpcenter fullt med människor och ett totalt surr av röster '("Shoo Broo", "Men va fan, motherfucker. Fuck you asså!" och så vidare) och musik så borde man knappt höra den.

Det blev inte så mycket shoppat trots flera timmars springande. Tonåringen hittade lite kläder, Tonårssonen likaså. Småttingarna köpte DS-spel och små leksaker.

Ikväll var faktiskt kidsen i säng till nio och när alla sex somnat så for mammorna ner till Maxi för att handla.


En timme och fem kassar proviant senare ringde Tonårsdottern och förklarade att Mamman "seriöst är det segaste som finns" och sedan sa hon att Lilleman skrek som en besatt och väckte de andra små. Det var bara att fara hem och söva om. =(

Nåväl, klockan är midnatt, barnen sover, mammorna har lite kvar att fixa innan klockan ska ställas på ringning och huvudet får falla ner på kudden.

Efter många om och men...

Barnen började med att gå ut och leka då vi nått vårt mål. Under tiden lyckades mammorna koppla in en trådlös router och fixa lite internet i hela lägenheten. Plötsligt hör Mamman barnen skrika ekorre så hon smög ut på balkongen för att kika. Lååångt där nere satt det söta djuret och det var minsann inte lätt att få med på bild från sjätte våningen. ;)

När solen började gå ner tog mammorna med de två minsta barnen för att fixa lite proviant till kvällsfika och frulle. Resten av den tio stycken stora barnaskaran stannade snällt  hemma.

Väl hemma igen så var det dags att trolla fram sängplatser, lättare sagt än gjort!

Finns det hjärterum, så finns det stjärterum som man så fint brukar säga. I sovrum nummer ett trycktes tre stora gossar in, i sovrum två bäddades de sex yngsta barnen ner (finns en madrass nere i höger hörn på bilden också), i sovrum nummer tre huserar Tonåringen (ENSAM!) och i vardagsrummet trängs mammorna. Alla sätt är bra... Som sagt! =D

Efter många om och men...

Väldigt många om och men! Eller vad sägs om följande...

Lilleman tvinnar runt som en helikopter och vill inte alls komma till ro, han var dock relativt tyst. Lillan krånglar sej upp och ner, klappar den två år äldre brodern på huvudet, blir tillsagd, slänger då ner benen på honom istället och har massa underliga ljud för sej tills Mamman blir riktigt arg.

Den yngre av Bröderna Bus vägrar ligga still och munnen går i ett (och det är inga fina ramsor) med en abnorm ljudnivå tills Mamman tröttnar och sonika försöker lyfta ut honom. Då drar han tag i undersidan av extrasängen och skär upp två fingrar på fjädrarna på undersidan av bädden. Plåster, tröst och lite vatten senare så kom han till ro.

Den äldre av Bröderna Bus samt lilla K ligger faktiskt stilla och är tysta!!! Minstingen av dem alla, söta D, tycker att det är helt underbart roligt att leka med sin vattenflaska (och vem vill ha regn inomhus?). Lägg därtill ett ständigt sorl, som hela tiden ökar i styrka från de fyra stora barnen som kollar på tv i rummet bredvid.

Got the picture?

Sen, som genom ett trollslag så somnade alla sex i samma andetag! Visst är barn underbara!? ;)







När de sista "sängarna" iordningställts och de stora barnen kommit till ro så hamnade mammorna på balkongen med ovanstående utsikt och ett varsitt glas vitt i handen.


Nu är det dags även för mammorna att komma i säng, några hektiska dagar väntar...

måndag 30 juli 2012

Förtydligande av "klurisen"

Du ska färdas i alla nordens länder (d.v.s. Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island), du har har fem olika fordon att välja på - Cykel, häst, båt, helikopter och bil.

Du behöver inte tänka på hur du ska färdas mellan länderna. Vilket fordon skulle du välja att använda i vilket land, du får bara använda varje fordon EN gång, och varför???

Hufvudstaden

Äntligen framme! Nu hoppas vi på en härlig vecka.

Halvvägs


Länder och färdmedel

Lovade ju att lägga in mina tankar runt sonens funderingar på söndagskvällen, men då ingen verkar ha funderat över det så väntar jag ett tag till! ;)

Fullt ös, Mamman medvetslös!

Söndag har nu hunnit övergå i måndag, Mamman sitter och väntar på att Sexåringens värkmedicin ska verka. Stackarn får ju så ont i benen i perioder.

Söndagen har gått i ett!

Farmorbesök och samlarmässa, matlagning och packning, hallonplockning, städning och saftkokning, barntvagande, tvätt, disk och planering. Mamman är trött, hoppas grabben somnar om snart...

Vi passade på att gå ner på marknadsplatsen bara en dryg timme innan stängningsdags för att slippa värsta trängseln. Från kullen såg man gamla ting så långt ögat kunde nå var man än såg.





Se, men INTE röra!

De här bussarna kostade 1700:- respektive 2200:-

"Mamma, åhhh, titta! En PRINSESSPEGEL! En riiiktig prinsesspegel."

Mycket saker fanns det att undersöka, från en krona till MÅNGA tusenlappar. Det blev en ganska trevlig tur även om Mammans fynd enbart bestod av två (olästa) böcker för en tia styck, nyare sådana (den ena Camilla Läckberg).

När barnen hittar nya (för dem) grönsaker i Hålans butik och vill smaka säger inte Mamman nej! ;)

Från samlarmässa till tvättstuga via affären och sedan rakt ner i matlagningen. Aubergine i stekpannan och kronärtskockor i grytan! GOTT!!!

Dagens middag:
Tjocka hamburgare med cheddarost, pommes stripes, stekt aubergine, gurka, tomat, vit paprika, kronärtskocka (på sidan om)  och två sorters sås.
LYXIGT GOTT!

Köksröjning och skogstur följde under kvällens tidiga timmar.

Nyplockade hallon och grädde till kvällsmat, mera lyx!


Lite saft räckte hallonen till också.

Tack mina älskade ungar för all hjälp med ihopplockning, dammsugning och packning idag, ni får varsin peng när vi när vår destination. Imorgon bär det av! =)

lördag 28 juli 2012

Grillat, åska och nattligt dopp - Lördagen har rockat

Efter årets segaste förmiddag med morgon fram till ett så blev det lite fart på ungarna. Sen blev det ovänskap mellan ungarna som ledde till att ett barn tog till rymmen. Han återkom dock lagom tills det var dags att fara till lilla mellansystern för att inflyttningsgrilla! =D

Två katter har de skaffat sen de flyttade in i huset. Den ena supergo och den andra blyg.

Väntar på käk! Ungarna försökte skynda på grillen, Mamman tog en promenad med kameran.




Grillmästaren himself!

Barnen roade sej i det blöta gräset! Medan vi vuxna satt och småpratade på altanen.



Lagom till det var dags att äta öppnade sej skyarna, regn, blixtrar och muller ackompangerade den goda maten!



När vi skulle hem upptäckte vi att det var fullt av sniglar på hela stallväggen, Mamman var tvungen att fota såklart!

När den Shannarianska skaran närmade sej hemmet så ville ingen hem. Stämningen i bilen var härlig, alla pratade, bubblade och sjöng. Således for vi förbi vår infart, fortsatte ett par mil till och vek sedan av på en halvtimmestur rakt ut i skogen.

Färden slutade vid ett "hemligt" badställe där vi brukade bada när Bröderna Bus var småknytt. Tyvärr har det växt igen och de släpper på för dåligt med vatten borta vid dammluckorna så stranden existerar knappt längre.

Fast man kan ju lika gärna kliva ner vid "båtplatsen".

Smuli på resterna av stranden...

De två äldsta sönerna fick ett stôlleryck, på ren värmländska, och slängde sej i det iskalla vattnet. Knappt 15 grader i luften, klockan 22.00, halv storm, regn och åska på håll.



Sen kan man fundera på om det är ungarna som är galna eller om det är Mamman som är galen som kör ut dem i skogen mitt i natten?

Nåväl, en kvart i midnatt har vi äntligen kommit hem, ätit och de fyra små ligger och småpratar i sina sängar.

TACK syster med man för en trevlig grillkväll!!!