söndag 1 april 2012

Söndagen kom och försvann

Söndag kväll är här, familjen har fördrivit dagen - Var och en på sitt sätt!

Tonåringen har i huvudsak tillbringat dagen framför datorn där hon började med att lansera sitt aprilskämt på en av de sajter hon brukar befinna sej på. 10,00 släppte hon bomben att hon tänkte lämna sajten, att hon var trött på den, och förväntade sej några få protester från de cybervänner hon har där.

Det visade sej att hon var mer populär än hon väntat sej, på en timme hade hennes tråd fyllts av vädjan om att hon skulle stanna kvar och en namninsamling för det ändamålet hann på en knapp timme uppbringa 286 "underskrifter".

När hon väl släppte aprilskämtsbomben var det INTE med glada miner det mottogs. Dottern skrattade dock gott och Mamman likaså. Skönt att dottern taggat ner och inte längre vill döda sej själv eller sin bror.

Stora Brorsan har "skypat" med sina irl-vänner och sina nyfunna cyberpolare framför Minecraft mest hela dagen. Han dök upp i köket en snabb sväng då Mamman serverade fisk och ris för att försvinna lika snabbt igen då maten hittat ner i magen.

Under kvällen fick han dock ett smärre uppkäftigt utbrott då Mamman bad honom ta en paus (efter elva timmars datamaraton) och se efter två små barn medan hon själv begav sej ner till tvättstugan. Mamman hotade med indragen dator i en vecka vilket snabbt löste det problemet! ;)

Åttaåringen har inte heller märkts av särdeles mycket. Han har spelat på barnens nylagade dator, hängt med storebror och tagit ett långt bad. =)

Sexåringen, Mammans lilla sjukling, har legat blek och trött i soffan och gnällt mest hela dagen. Tack och lov har han fått i sej en dryg liter vätska i alla fall! Det går åt rätt håll! =)

Småttingarna har gjort sitt bästa för att driva Mamman till galenskapens rand då de inte befunnit sej i tvättstugan tillsammans med henne.

Ett par exempel på deras fantastiska fantasi...

Vad sägs om "soppa" gjord på vatten och mosade smörgåsrån med skorpor till, serverade över hela vardagsrummet (golv, bord och hyllor)? Denna delikata rätt tillagades under de tio minutrarna som Mamman befann sej i duschen.

Änglarnas uppfinningsrikedom fortsatte sedan att gå på högvarv... När Mamman befann sej hos sjuklingen i vardagsrummet letade sej en liter yoghurt ut på golvet i köket. När Mamman befann sej i köket (för att sanera det från yoghurt) vändes en hel flaska barnolja ut på den obehandlade furuhyllan i barnens rum. När Mamman städade upp den röran passade de små sötnosarna på att fylla Mammans glas (med proviva dryck) med obo'y-pulver och toppade det hela med en disktrasa. Den vita byrån i hallen är numera flerfärgad efter att småttingarna lyckats utföra en pennkupp i Stora Brorsans rum, vilket han inte märkte av eftersom han befann sej i datorns värld.

Mamman då? Jo Mamman har som tidigare nämnts duschat, tvättat, städat en massa, passat upp på sjuklingen OCH alla andra barn som gnällt i varje hörn. Dessutom har hon lyckats jaga de fem friska barn genom badet/duschen under kvällen.

Nu är den sista tvätten hängd på tork uppe i lägenheten, Mamman orkar inte ett varv till nere i stugan ikväll. Nu hoppas hon på sömn! Alla barnen sover gott just nu!

1 kommentar:

BP sa...

Är totalt andfådd efter den läsningen. Tur att jag fick ett ASG för N:s aprilskämt. Hon är cool den tjejen:-)
Å storebror - ja han är speciell tycker jag, på ett positivt sätt alltså. Men även han kan ju behöva ett litet "hot" av sin morsa då och då;-)

PS. Å varför fotar inte du häckar till min tävling. Jag menar du har ju sex + din egen att välja bland;-) DS