lördag 28 april 2012

Filminspelning i Hålan

Idag vaknade vi till en strålande sol som sken från himlen och från marken! ;)






Efter att förmiddag, mat och lek hemma hos Goa K avklarats så fastnade alla (utom Tonåringen som fortfarande är hos sin kompis) i den Shannarianska familjen nere vid Vikingabyn där det idag filmats för en kortare filmversion av fantasyfilmen "Tronländaren" som baseras på rollspelet "Drakar och Demoner". NWT nöje har publicerat två artiklar om inspelningen som ni kan läsa här>> och här>>. Jag har tidigare skrivit om Vikingatinget och Vikingamuseét som finns här i Hålan, dock är det på engelska.
En del av filmteamets utrustning, den större delen var packad på Vikingaskeppet Glad av Gillberga samt medföljande båt.

Rök släpps ut med rökmaskin bakom Vikingaskeppet under inspelningen.
Kvällsmat nere i Vikingabyn.
Det fotograferades och filmades även lite upp i Vikingabyn i väntan på skeppet.


 Väntan på att skeppet skulle återvända blev lååång.
Mamman använde tiden till att fotografera...
...medan barnen hittade olika sätt att roa sej på.
Stillastående längdhopp.
Kasta ring på trädet. (I bakgrunden syns Värmlands Vikingamuseum.)


Efter en lång väntan så kom äntligen skeppet tillbaka.

Skådespelaren Patrik Dufwa busade lite med Bröderna Bus och Stora Brorsan hade tur och fick prata med en person i filmteamet (en av producenterna?). Han frågade lite frågor och fick handlingen förklarad för sej. När han fick veta att filmen bara kommer bli tjugo minuter och att dagens filmningar av en landstigning (som tagit åtskilliga timmar) skulle komma att klippas ner till en snutt på knappt två minuter höll han på att tappa hakan. =D

En rolig dag fylld med trevliga människor, både de som ingår i filmteamet och de andra personerna som är aktiva i föreningen Vikingaleden, blev det! =D

Ytterligare en sen kväll blev det för småttingarna. Gissa om de somnade gott? Tyvärr har redan Lilleman vaknat igen, med feber på dryga fyrtio grader. Nu blir det lite alvedon och sen hoppas Mamman på lite sömn under natten!

1 kommentar:

BP sa...

Så mycket fart och fläkt i föregående inlägget och det här. Kul med filminspelning i Hålan och intresset av både dina älskningar och filmteamet.
Nu hoppas jag bara att M är frisk igen. Hans och Es miner på bilderna fascinerar mig varje gång:-)