söndag 31 oktober 2010

Mamman är kanske inte alltid så smart...

Kanske är det inte helt smart att sitta och bygga om datorn klockan ett på natten när man har sex morgonpigga barn? Eller kanske är det smart eftersom det skulle vara en omöjlighet att plocka isär en dator för att byta hårddisk på dagen med en massa extra små hjälpsamma busungar och nyfikna händer i närheten?

Så illa var det med datorn... Det elaka viruset hade smaskat sönder hårddisken vilket ledde till ett panikartat samtal till Pappan som genast fick komma hit med en "ny" hårddisk, tänk vilken tur att ett av hans stora intressen råkar vara just att bygga datorer!

Nåväl, trots att Mamman inte klev upp klockan tre inatt för att plocka in utemöblerna och grillen så kom hon ihåg att ställa om klockorna i alla fall och strax efter sex var här fullt ös!

Tjugo minuter i tio kom barnen på att de visst ville åka in till stora staden och gå i Halloweenparaden. På tjugo minuter hinner en stackars trött, ledbruten mor INTE få på alla barn kläder, hitta teatersmink och utklädningsattiraljer samt fixa välling, MEN en timme senare satt vi i bilen.

Bilen som sin vana troget lyser som en julgran. Inte nog med att den usla motorlampan lyser ("Åk med bilen till en märkesverkstad så snart som möjligt", jomen visst och det hjälper ju???) utan bilen verkar ha en viss förmåga att alltid vara hungrig då den ska ut på vägarna (får nog börja binda fast den så att den slutar tjuvåka om nätterna).

Då vi hade parkerat bilen i ett parkeringshus fick skuffen funka som sminkloge och omklädesrum. Alla sätt är bra utom de dåliga!


Och visst blev de otroligt hemska mina små busungar? ;)

Utanför Plaza mötte vi upp Minibatman (för dagen iförd Spindelmannenkläder) och hans föräldrar.

Milo satt helt tyst och förstenad av alla konstiga monster och häxor som virvlade runt i närmare två timmar. Inte ett knyst sa han!

När promenaden blir lite för lång, takten lite för snabb och benen trötta så är det gott att ha mosters arm att smyga upp på.

Promenaden slutade vid Värmlands Museum. Här har vi halva paraden framför oss, den andra halvan fanns bakom... Stor uppslutning är alltid uppskattat!

Längst fram i paraden dansade hela vägen ett gäng tjejer och vid slutdestinationen så utförde de en dans innan de skrikande gav sej ut i publikhavet och skrämde barn halvt från vettet. ;) En av dem smög sej upp bakom min femåring och hoade till så han flög halvvägs till månen, men han hävdar bestämt att han blev minsann INTE rädd!






På väg hem stannade Mamman till vid Max på Våxnäs för att fylla på barnens energidepåer en aning (allt för att undvika världskrig) och som vanligt lyckades de inte få till beställningen, detta trots att "bara" fyra av ungarna var med. Ibland undrar Mamman varför hon envisas med att åka just dit???

Väl hemma igen började molnen torna upp sej i horisonten efter en solig dag med hela tolv graders värme! =)

Det var så skönt att komma ut ett tag, bort från hemmets lugna vrå. Barnen var lagom slitna då kvällen kom och de två små sov halvåtta, femåringen och sexåringen ska Mamman alldeles strax bära in i sina sängar då de har somnat i soffan.

Sen ska Mamman ta itu med installationer av diverse nödvändiga program på den stora datorn... En lång natt till väntar!

lördag 30 oktober 2010

Bada i kallt vatten?

Vad gör man en hel dag utan dator?

Man kan vattna gräsmattan i spöregn. Dottern förklarade: "Men mamma, de e ju varjmt vatten i kannan förj vem tyckerj om att bada i kallt vatten? Görj du de kanske? VA?" Med händerna i midjan och viktigaste minen påklistrad i ansiktet.


Man kan bli överlycklig av att Mamman säger att det är dags att gå in och äta lördagsgodis. Små barn lär sej fort och Lilleman höll på att stå på näsan uppför trappan i sin iver.


Man kan passa på att raka bort tovor på katten så att han ser ut som om han varit hos "Den galna barberaren". Att sen försöka fotografera eländet var totalt kört. Får försöka ta lite mer i morgon och se om jag kan fota honom då.

Sist men inte minst kan man röva bort dotterns minilaptop och skriva det här inlägget, men berätta inte det för någon... ;)

Spunk, spader och panik!

Mamman får spunk, spader och panik! Alla Mammans datorer har kraschat!!! Mamman som lider av allvarligt databeroende har nu parkerat sej framför småbarnens, gamla ihopplockade burk för att stilla sin abstinens medan Mammans datorer genomgår formatering efter formatering som ändå inte hjälper...

Systemvirus tror jag det kallas... Nu är Mamman arg på Panda som inaktiverade den gamla versionen av Panda Antivirus innan hon hann installera den nya som laddats hem på en minnepinne... *morr*

Mamman kan ju för sjutton inte ens ställa upp i sin egen fotoutmaning! Jag hoppas ni andra har kul i alla fall! =)

fredag 29 oktober 2010

Shannara's SaturdayMix #35 - Scary

Welcome to Shannara's SaturdayMix!

This is a photomeme that everybody is welcome to join whether you use your cellphone or the best camera on the market to take your pictures.

Read the rules here>>

This weeks theme is Spooky, Scary. (Spöklikt, Skrämmande)

As always there are no rules, intrepret the theme in anyway you like.

Use your imagination, make it special. Remember, the sky is the limit!

Let's play!

"Men mamma, får vi rutten välling idag?"

När Mamman hasar sej ut i köket strax före sju, fyller vällingflaskorna med vatten och pulver, skakar dem, stoppar dem i micron och inte upptäcker att hon tagit o'boypulver istället för vällingpulver förrän treåringen utbrister:

"Men mamma, får vi rutten välling idag?"
"Rutten?" undrar Mamman frågande, tittar på flaskan och upptäcker att vällingen är brun...

När Mamman gör så, ja då är hon riktigt, riktigt trött!

En treo och en dusch senare kände sej Mamman tillräckligt pigg för att släpa ner all tvätt i tvättstugan i alla fall.

God Morgon världen! =)


torsdag 28 oktober 2010

Tomtemagi

Eftermiddagen blev efter diverse kontroverser en aningen magisk tack vare de stora barnen. =)


De tre småbarnen började plötsligt skriva önskelistor till tomten och fick lite hjälp av de äldre syskonen som fixade till telefonsamtal från en tomtenisse, "hämtade" brev och ett brev från självaste tomten damp ner i köket precis före läggdags.


Femåringen har bett Mamman läsa upp brevet om och om igen och nu ligger han med det tryckt mot bröstet i sin säng och sover!

(Klicka för större bild)

Det är så skönt att vi har en veckas höstlov nästa vecka, imorgon eftermiddag kan vi bara slappna av! Vi behöver bara få vara ett tag, komma ikapp varann, slappa och synka våra vanor igen.

Ingen lärare ringde upp angående händelsen i skolan tidigare idag, men hon hör säkert av sej imorgon.

Nu har jag tillbringat ytterligare en lååång tid framför datorn för att hitta bra kartor eftersom grabben har prov på norden imorgon, tyvärr kommer han inte klara kartdelen eftersom jag inte hittar bra kartor, som är gratis. Äger tyvärr ingen kartbok heller och uppenbarligen fick de inte ta med kartbok hem från skolan. Konstigt?

Nåväl, Mamman får fräscha upp sina kunskaper ytterligare och sonen har fler chanser på sej att klara av provet tack och lov!

Alla börjar skratta och där står min son en bit ifrån och bevittnar det hela...

Efter en relativt (allt är relativt ;) ) lugn förmiddag så formligen exploderade tillvaron då elvaåringen kom hem och slog i dörrar, boxade väggar samt spottade och fräste varje gång han öppnade munnen.

Mamman drog in ungen i köket, placerade honom på en stol och frågade vad som hänt i skolan idag...

"INGET!"
"Jo, det märker jag att det har."
"Ja, S i våran klass har bjudit HEEELA 5-6:an på Halloweenparty på söndag. Alla utom mej!"
"VA? Är du säker på att det inte är fler som inte är bjudna då?"
"Nja, helt säker kan jag inte vara, men alla pratar om det och till och med Je i sexan är bjuden!"
"Då förstår jag att du är arg" konstaterade Mamman och kokade inombords av upprördhet.

Men vad ska Mamman göra? Vad kan hon göra? Hon ringde till skolan och sitter nu och väntar på att läraren ska ringa tillbaka då hon satt i möte. Men vad kan läraren göra? Och ringa S föräldrar har Mamman faktiskt ingen lust med... Mamman är trött och orkar inte med fler diskussioner, men naturligtvis lider hon med sin son.

Han fortsatte med att berätta att flera andra elever stått och frågat ut S om vilka hon bjudit...

"Har du bjudit O?"
"Ja"
"Har du bjudit Je?"
"Mmmm"
"Har du bjudit Jo då?"
"Nej"

Alla börjar skratta och där står min son en bit ifrån och bevittnar det hela... Då J förstår att det inte är ett skämt slutar han skratta, likaså de flesta andra förutom en pojke som fortsatte gå på.

"Hörde ni? Hon sa nej... Hahahaha... Hörde ni hon sa NEJ! Hahaha..."

Mitt barn är definitivt INTE Guds bästa barn, men om det nu är så att alla andra är bjudna och att de dessutom bjudits in på skoltid så är det fruktansvärt skamligt gjort av föräldrarna. OM det nu inte är så att alla ska vara bjudna, men att tjejen själv låter bli att lämna inbjudan till min pojk.

Upplever min egen skolsituation om och om igen... Sex års helvete... Skillnaden är att jag led i tystnad. Jag är glad för att min son pratar med mej. Jag är glad för att jag hela tiden varit öppen mot mina barn om hur jag mådde under min skoltid!

onsdag 27 oktober 2010

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Så var den här regniga dagen till ända och förutom att barnen drivit sin mor till vansinne, ilska, skratt, förvåning, samvetskval och glädje så har det inte hänt något alls i den Shannarianska hemmet.

Mamman har idag upptäckt att hon har en fruktansvärt intelligent ettåring.

Lillgrabben stod i köket och försökte febrilt nå handtaget till skafferiet för att öppna det. Om och om igen sträckte han sina små fingrar uppåt och kunde precis nå handtaget, men inte greppa det. Efter en stund tog han två steg bakåt och bara stod och stirrade på skåpet med huvudet på sned en lång stund innan han pilade iväg ut ur köket. Två minuter senare kom han tillbaka med sina gummistövlar på fötterna (hur han fått på sej dem är en gåta) och klev fram till skåpet, nådde precis att sluta fingrarna runt nedre delen av handtaget och få upp skåpdörren för att plocka fram en barnmatsburk! Han ställde den på bordet, sken upp som en sol och klappade händerna samtidigt som han sa "Maa maa baaaa" ("Mat, mat, braaa").


Mamman har idag upptäckt att hon inte är ensam om att vara glömsk.

Femåringen skrek "Fäääärdig!" inne från toaletten och eftersom Mamman stod precis utanför dörren så kunde hon torka honom på stört, i vanliga fall brukar det ta en minut eller så tills Mamman tagit sej fram. Efter ett par minuter, då Mamman stod i köket och skakade vällingflaskor ropade han igen.

"FÄÄÄÄRDIG har jag ju sagt"
"Har du bajjat mera?"
"Näää..."
"Jag torkade dej ju nyss"
"Ja just det, det hade jag redan glömt bort"


Mamman har idag fått veta hur Sverige ska kunna få en aktiv vulkan.

Elvaåringen kom hem från skolan i en flygande fläng och öppnade munnen innan han knappt hunnit över tröskeln.

"Mamma, mamma?"
"Ja"
"Jag vet hur Sverige ska kunna få ett vulkanutbrott."
"Jasså, men Sverige har inga vulkaner vännen så det blir helt omöjligt."
"Nähä, det blir det inte alls... För om jag säger något till dej så kommer du att bli en vulkan som får utbrott."
"Vad skulle du säga då?"
"Om jag säger det kommer du ju explodera."
"Nej, men nu vet jag ju att det är bara för att berätta som du säger det... Kom igen, morsan blir ju nyfiken."
"Näää, jag vågar nog inte det... Men det ääär..."
"Kom igen nu då..."
"J-ä-v-l-a h-o-r-m-a-m-m-a" bokstaverade sonen viskande...

Och nog har han rätt! Skulle han någonsin komma och skrika det åt mej i vredesmod så skulle han förmodligen sitta klistrad vid närmaste vägg på grund av luftdraget från Mammans höga stämma!!!


Mamman har idag blivit överraskad.

I måndags slängde Mamman in ett bidrag till en fototävling på bloggen "Konst eller Konstigt" (världens bästa konstiga blogg) och idag såg hon att hon var en av tre vinnare. Jippie... Ska bli spännande att se vad BP hittat på för hemligt pris... Ska hålla alla nyfikna uppdaterade i frågan! ;)


Nu ska Mamman överraska sej själv med att dumpa datorn och krypa i säng! Sov Gott go vänner!

Yeay, Mamman får några timmars återhämtning

Ingen feber, inget ont i halsen, inga blåsor, ingen hosta, inget snor... Yeay, Mamman får några timmars återhämtning innan det är dags för lång helg och en veckas lov!!!

Överlycklig över konstaterandet började Mamman, i sitt huvud, planera inför dagens morgonpromenad med Lilleman och matshopping innan hon ens klivit ur sängen.

Sen klev Mamman ur sängen, liksom tråcklade sej ut mellan alla små barnkroppar som fortfarande låg där som små sillar, tätt ihop och snusandes så gott på sina kuddar, klev fram till fönstret, kikade ut och suckade tungt.


Är det höst så är det. Grått, regnigt, mörkt och is på alla vattenpölar (dags att ställa bort alla cyklar, påminner Mamman sej själv).


Har Mamman bestämt sej för att promenera så promenerar hon även om den andra halvan av promenadduon inte alls är med på noterna! ;)


tisdag 26 oktober 2010

Följden av detta "under"...

Efter ännu en natt bestående av att trösta barn, springa med medicin och att försöka sova i en ställning som mer passar en ormmänniska så känner sej Mamman trots allt någorlunda med idag. (Kanske för att hon vet att hon får en paus från allt då hon ska på föräldramöte ikväll igen?)

Mellan alla pass uppe inatt för att hämta medicin, torka näsor och diverse annat (Snufflans tur att bli ordentligt sjuk nu) så hann Mamman försöka att fotografera månen som sken mellan träden. Det visade sej att Mammans kamera, tack och lov, inte är trasig... Mamman hade bara glömt att hon sent på kvällen i förrgår ändrat alla inställningar för att försöka fota månen och sen glömt att ställa kameran på auto igen innan hon fotade Lillens delningsförmåga.

Trots nattens oväsen (eller kanske tack vare?), orsakat av en liten dotter som inte förstår att andra ska sova på natten även om hon är vaken, så sov Lillen som en klubbad säl från sju på kvällen till fem på morgonen i SIN säng!

Följden av detta "under" är en hyperenergisk ettåring som nio denna morgon klättrade och hoppade runt som om han vore besatt på riktigt!


Även sexåringen är hemma sjuk från skolan idag vilket resulterar i än mer röra i barnens rum, såklart. Just nu sitter de i femåringens säng och leker eftersom det inte finns någon plats kvar på golvet att sitta på...


...och då ser ändå sängen ut såhär (se nedan). Gissa hur golvet ser ut! Mamman tröstar sej med att de i alla fall leker snällt ihop och låter Mamman sitta ifred här en stund. ;)


Även ett samtal från skolan om ett stycket bråkig grabb har Mamman hunnit avverka denna morgon. *morr*

måndag 25 oktober 2010

Mykorrhiza, Hardangervidda och Orchestra

Med hjärnan fylld av dagens konflikter, engelska glosor, nordens geografi, saprofyter, mycel och diverse annan svampinformation vinglar Mamman nu i säng, utmattad.

Sov gott kära ni och kom ihåg... Det är bra att ha barn, men får öva sitt tålamod dagligen och fräscha upp sina kunskaper rejält. Finns nog bara fördelar med ungar! ;) (Speciellt då de sover sött) =D